LDS Woodstock

LDS Woodstock

The Church of Jesus Christ of Latter-day Saints contracted Hayes Design Group Architects to provide architectural services for an addition and improvements to its existing 6,600 SF facility in Woodstock, Virginia. The existing building was primarily comprised of a 150 seat chapel, and supporting rooms, such as classrooms, offices, and meeting rooms that could be separated by folding, screen-like partitions. The community had grown significantly, and was in need of a larger chapel and additional classrooms.

HDG designed a 1,500 SF addition, which enlarged the chapel to seat 270 people, and added 4 new classroom spaces. The HVAC and electrical systems were extended into the addition, and site landscaping was revised to accommodate the larger building.  The chapel featured new pew seating at the rostrum, an updated sound system, and a large acoustic folding partition for dividing the chapel into two separate meeting spaces.  The exterior design successfully blended existing masonry, roofing, and trim elements to provide a seamless transition from the original building to the new addition.

Category:

Date: